Ajankohtaista /

Millainen on hyvä kirjanpitäjä yritykselle?

Millainen on hyvä kirjanpitäjä yritykselle?

Hyvä kirjanpitäjä ja tilitoimisto on avain menestyvän yrityksen taustalla, mutta miten tunnistaa hyvä  tilitoimisto?  

Millainen on hyvä kirjanpitäjä ja tilitoimisto yritykselle?

Hyvä kirjanpitäjä ja tilitoimisto on avain menestyvän yrityksen taustalla. Tilitoimiston palvelut auttavat yritystä pysymään ajan tasalla taloudellisesta tilanteestaan, välttämään virheitä ja pitämään liiketoiminnan sujuvana. Mutta miten tunnistaa hyvä  tilitoimisto?  

Ammattitaito: Yksi tärkeimmistä asioista on varmistaa, että tilitoimistolla on ammattitaitoinen henkilökunta. Tilitoimiston tulisi työllistää alan ammattilaisia, joilla on asianmukainen koulutus ja kokemus tilitoimiston palveluiden tarjoamisesta. Tämä varmistaa, että yrityksen talousasiat ovat hyvissä käsissä. Yksi tapa varmistaa tietty osaamisen taso on valita tilitoimisto joka on auktorisoitu. Suomessa auktorisointi myönnetään usein Taloushallintoliiton tai KHT-yhteisön toimesta. Auktorisointi edellyttää tiettyjä vaatimuksia, kuten asianmukaista koulutusta ja pätevyyttä, kokemusta alalta sekä ammatillisen eettisen ohjeiston noudattamista. Auktorisointi on siten merkki siitä, että tilitoimisto täyttää tiukat laatu- ja ammattitaitovaatimukset. Lue blogikirjoituksemme auktorisoidusta tilitoimistosta täältä.

Kokemus ja maine: Hyvä tilitoimisto on yleensä toiminut alalla jo pitkään ja sillä on vankka kokemus. Tämä ei tarkoita, että uusi tilitoimisto ei voisi olla hyvä, mutta pitkään alalla toimineella tilitoimistolla on yleensä laajempi kokemus.  

Palveluvalikoima: Hyvä tilitoimisto tarjoaa monipuolisia palveluita yrityksen tarpeiden mukaan. Tärkeitä palveluita ovat tietysti kirjanpito, tilinpäätös veroilmoitukset, palkanlaskenta ja neuvonta talousasioissa. Hyvä tilitoimisto tarjoaa kuitenkin myös lisäpalveluita, kuten liiketoiminnan kehittämistä, verosuunnittelua ja taloushallinnon järjestelmien kehittämistä. 

Kommunikaatio: Hyvä kirjanpitäjä ja tilitoimisto kommunikoi säännöllisesti asiakkaiden kanssa ja pitää heidät ajan tasalla yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Tilitoimiston tulisi olla helposti tavoitettavissa ja vastata nopeasti kysymyksiin ja huolenaiheisiin. Hyvä  kirjanpitäjä myös osaa selittää monimutkaisia talousasioita selkeästi ja ymmärrettävästi. 

Kustannukset: Tilitoimiston palveluiden hinta on tärkeä tekijä, mutta ei saa olla ainoa valintakriteeri. Tärkeintä on varmistaa, että tilitoimisto tarjoaa laadukkaita palveluita kohtuulliseen hintaan. Mottomme kuuluukin että kaikki palvelumme tuottavat yrityksellesi lisäarvoa. Et siis maksa turhasta!

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Lue blogikirjoituksemme: oma kirjanpitäjä ja henkilökohtainen palvelu

Jaamme ajankohtaisia uutisia somessa, tule mukaan:
https://www.instagram.com/cdyhtiot/

Jatka lukemista:

Yrittäjän talousapu

Ely-keskuksen Yrittäjän talousavusta saat luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.

Arvonlisävero nousee

Suomen hallitus päätti kehysriihessä 16.4.2024 korottaa mm. yleistä 24% arvonlisäverokantaa 25,5%:iin.

Yrittäjän talousapu

Ely-keskuksen Yrittäjän talousavusta saat luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.