Ajankohtaista /

Kirjanpitoa selkokielellä

Kirjanpitoa selkokielellä

Kirjanpitoa selkokielellä. Kirjanpidon terminologia voi tuntua joskus haastavalta, mutta selkeästi kerrottuna jokainen termi avautuu ymmärrettäväksi.

Kirjanpitoa selkokielellä

Yrittäjä! Kirjanpidon terminologia voi tuntua joskus haastavalta, mutta selkeästi kerrottuna jokainen termi avautuu ymmärrettäväksi.

Avaamme julkaisussa neljä keskeistä kirjanpidon termiä:

AUKTORISOITU TILITOIMISTO — Auktorisointi myönnetään vain tilitoimistoille, jotka täyttävät tarkat kriteerit. Nämä kyseiset kriteerit kattavat muun muassa asianmukaisen koulutuksen ja pätevyyden, riittävän kokemuksen alalta sekä ammatillisen eettisen ohjeiston noudattamisen. Auktorisointi on siten selkeä merkki siitä, että tilitoimisto on sitoutunut noudattamaan korkeita laatu- ja ammattitaitovaatimuksia — tiesitkö, että CD-Yhtiöt on auktorisoitu tilitoimisto?


SÄHKÖINEN KIRJANPITO — Sähköinen kirjanpito ja taloushallinto modernisoi yrityksen talousprosessit, kuten kirjanpidon, laskutuksen ja palkanlaskennan, hyödyntäen digitaalisia työkaluja. Tämä mahdollistaa prosessien automatisoinnin, vähentää virheitä ja nopeuttaa toimintaa. Reaaliaikainen tietojen saatavuus parantaa päätöksentekoa ja integroitavuus muihin järjestelmiin tehostaa toimintoja.


LIIKEVAIHTO — Liikevaihto on yrityksen tuotteiden tai palveluiden myynnistä tietyllä ajanjaksolla saatu kokonaistulo, josta on vähennetty myynnin oikaisuerät (esim. myönnetyt alennukset, luottotappiot) ja arvonlisävero. Se on avainluku, joka antaa yleiskuvan yrityksen myyntitehokkuudesta ja markkinoiden aktiivisuudesta. Liikevaihdon seuranta auttaa yrittäjiä ymmärtämään, miten eri tuotteet ja palvelut suoriutuvat, ja mahdollistaa strategisten päätösten tekemisen myyntitoiminnan kehittämiseksi. Yrityksen Laskutus (laskujen loppusumma) on yleensä erisuuruinen kuin liikevaihto, johtuen edellä mainituista oikaisueristä.


KASSAVIRTA — Kassavirta kuvaa rahan liikkumista yrityksessä määrätyllä aikavälillä. Se on elintärkeä mittari, joka osoittaa, kuinka hyvin yritys pystyy generoimaan rahaa toimintansa ylläpitämiseksi ja laajentamiseksi. Positiivinen kassavirta tarkoittaa, että yrityksellä on riittävästi varoja kattamaan päivittäiset menonsa ja investoimaan tulevaan kasvuun, kun taas negatiivinen kassavirta voi merkitä taloudellisia haasteita.


Jos mielessäsi pyörii kysymyksiä tai jokin asia mietityttää, rohkaisemme sinua lämpimästi ottamaan yhteyttä! On meidän ilo olla avuksi.


📍Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki
🌏 www.cdy.fi
📱09 34 36 380

Lue blogikirjoituksemme millainen on hyvä kirjanpitäjä:
Hyvä kirjanpitäjä

Jaamme ajankohtaisia uutisia somessa, tule mukaan:
https://www.facebook.com/cdyhtiot
https://www.instagram.com/cdyhtiot/

Jatka lukemista:

Arvonlisäverokanta nousee syyskuussa 2024

Arvonlisäverokanta nousee syyskuussa 2024. Olemme varmistaneet, että järjestelmämme taipuvat tähän muutokseen ja työt tähän liittyen on jo aloitettu. Alla lyhyt tietoisku muutoksen vaikutuksista ja seurauksista

Arvonlisäverokanta nousee syyskuussa 2024

Arvonlisäverokanta nousee syyskuussa 2024. Olemme varmistaneet, että järjestelmämme taipuvat tähän muutokseen ja työt tähän liittyen on jo aloitettu. Alla lyhyt tietoisku muutoksen vaikutuksista ja seurauksista